Peter Holst Plan & LandskabPeter Holst Arkitektur og Landskab - dsb-arealet  dsb-arealet

 
Bygherre
Kbh kommune, teknik og miljøforvaltningen, center for anlæg og udbud

Byggesag
Dsb-arealet, folke- og aktivitetspark

Samarbejdspartner
Paul Børling, Deve Arkitekter, Streetmovement, Playscapes Denmark, Instant Studio, Eduard Troelsgaar

Status
projektforslag, juni 2010

Referenceark
Download pdf
 
dsb-arealet  

PHAL har som totalrådgiver med et stærkt hold af spændende underrådgivere udarbejdet projektforslag til bygherren omkring udvikling af ny folke- og aktivitetspark på DSB-arealet på Nørrebro. Dette har fundet sted på baggrund af en intens og frugtbar borgerdialog med bl.a. interviews, inviterede workshops og orienterings- og idemøder.

DSB arealet er et gammelt jernbaneterræn på ca 38.000 m2 beliggende på Ydre Nørrebro. Arealet indgår som et af tre projekter i et partnerskab mellem Københavns Kommune, Realdania og Områdefornyelsen i Mimersgade. De øvrige projekter, som partnerskabet har stået for, er Superkilen og Nørrebrohallen, som nu begge er under opførelse.

Fælles for projekterne er, at de skal udvikles til nyskabende byrum, der understøtter sammenholdet og integrationen i såvel bydelen som byen. DSB-arealet skal på en bæredygtig måde omdannes til et rekreativt grønt område med plads til leg og idræt, ro og hvile og kulturelle arrangementer, der kan bruges af alle. Væsentligt for projektet er, at det inddrager borgernes ønsker til udformningen af parken, - en væsentlig faktor til udvikling af det lokale ejerskab til parken og dens funktioner.

 
 
dsb-arealet
 
dsb-arealet
 
dsb-arealet
 
dsb-arealet
 
dsb-arealet
 
dsb-arealet