Peter Holst Plan & LandskabPeter Holst Arkitektur og Landskab - ht grunden  ht grunden

 
Bygherre
Kvarterløft Nordvest - Kbh kommune

Byggesag
HT parken - ny sportspark

Samarbejdspartner
Kvarterløft Nordvest, beboergrupper i NV

Status
Skitseforslag 2006.

Referenceark
Download pdf
 
ht grunden  

HT-parken er et projekt skabt af arkitekter, borgere og brugere i fællesskab. Udfordringen er at skabe en park for alle, til leg og sport i frodige og multianvendelige omgivelser. En sportspark, hvor der ikke kræves medlemskab og kontingent, - en inspiration for kvarterets beboere, uagtet køn, alder og kulturel baggrund.

Grunden er svært forurenet, hvilket har økonomiske og miljømæssige konsekvenser. Der er taget udgangspunkt i at bibeholde forseglingen af forurening i det store betonfundament. Den plane flades potentiale udnyttes, - den befolkes med muligheder og gøres modtagelig for nyt. Gruppen fokuserer på et åbent design, baseret på eksisterende kvaliteter. Genbrug af elementer giver en økonomisk og miljømæssig gevinst og bevarer stedets ånd, som man kender det fra Emscher Park, Duisburg, Ruhrdistriktet i Tyskland og Islands Bryggeparken.

Parken samler og indbygger allerede eksisterende steder; skolen, det kommunale værested og børneinstitutionen, der bruges som socialt mødested for alle i kvarteret. Parkløsningen bliver en helhed, en del af et socialt og kulturelt tiltag, men først og fremmest en ny park skabt af NV-kvarterets egen karakter og kvaliteter.

 
 
ht grunden
 
ht grunden
 
ht grunden
 
ht grunden
 
ht grunden