Peter Holst Plan & Landskab



Peter Holst Arkitektur og Landskab - skælskør  skælskør

 
Bygherre
Skælskør bibliotek

Byggesag
Forplads samt moshave ved Skælskør bibliotek

Samarbejdspartner
Mangor & Nagel

Status
Udført 2006

Referenceark
Download pdf
 
skælskør  

Udearealerne omkring Skærlskør Bibliotek består bla. af en forsænket moshave foran børnebiblioteket. Beskyttet af en eksisterende mosklædt betonhalvmur etableres et særligt opholdssted. Almindelige kløvede granitkantsten og mosaiksten kombineres på en ualmindelig måde og danner terrasselandskabets basis. Kantstenene sættes i felter side om side med et vist mellemrum, som bliver voksested for mosser og trædebregner.

Denne eventyrhave, udstråler den lille verdens skønhed og detaljerigdom og appellerer til børns fantasi. I denne atypiske sammenstilling af nogenlunde almindelige fænomener - kantstenene, mosset og bregnerne – opstår et nyt, poetisk udtryk i en fin kontrast mellem det faste og det foranderlige både visuelt og taktilt.

 
 
skælskør
 
skælskør
 
skælskør
 
skælskør
 
skælskør
 
skælskør